Tizenhét utas halt meg egy karambolozó lengyel kisbuszban

Vágólapra másolva!
Frontális ütközésben halt meg egy lengyel kisbusz 17 utasa Varsó közelében, miután a jármű egy pótkocsis teherautóval karambolozott. A busz utasai zöldséges rekeszeken ültek, és biztonsági övük sem volt.
Vágólapra másolva!

Súlyos közlekedési baleset történt kedden kora reggel a lengyel főváros közelében - közölte a rendőrség. A szerencsétlenségben 17 ember meghalt.

A Varsótól délre fekvő Nowe Miasto nad Pilica település közelében egy kisbusz frontálisan ütközött egy teherautóval. A busz hirtelen áttért a szembejövő sávba, és egy pótkocsis teherautónak ütközött. Mindkét jármű valószínűleg nagy sebességgel haladt, és a balesethez a sűrű köd is hozzájárulhatott - közölte a rendőrség.

A Volkswagen kisbuszban 18 ember utazott, valószínűleg idénymunkások. A járműnek nem volt engedélye utasok szállítására: nem volt beépítve biztonsági öv, és az utasok nem üléseken, hanem zöldségek szállítására használt rekeszeken ültek - mondta a rendőrség szóvivője.

A busz tizenhat utasa a helyszínen azonnal meghalt, egy ember a kórházba szállítást követően vesztette életét. Egy további utast sérülésekkel ápolnak.