Vágólapra másolva!
Levágják büntetésül a kezét egy 21 éves iráni fiatalnak, amiért csokoládét lopott. A csonkításon kívül egy évet börtönben kell töltenie az ítélet szerint.
Vágólapra másolva!

Egyik kezének levágására ítéltek Iránban egy férfit, mert csokoládét és kakaót lopott el egy teheráni édességboltból - jelentette szombaton a FARS hírügynökség. A bíró a kézlevágáson felül további egyévi börtönnel is sújtotta a 21 éves fiatalembert, ebből fél évet az édességüzletnek okozott anyagi kárért, másik felet pedig "a rendőrséggel szembeni engedetlenség" miatt.

Május 29-i elfogásakor a férfinál 900 dollárnak megfelelő készpénzt, három pár kesztyűt, valamint csokoládét és kakaót találtak.

Az Iránban hatályban lévő iszlám törvénykezés értelmében a visszaeső tolvajlásért kézlevágás jár, s az utóbbi években megsokszorozódott az ilyen büntetések kiszabása. A tolvajlások sokak szerint az iráni szegénység növekedése miatt szaporodtak el. Múlt héten az észak-keleten fekvő Meshed szent városban vágták le egy férfi egyik kezét két lopásban való részvételért.