Bespájzoltak borokból a japán diplomaták

Vágólapra másolva!
Hatalmas mennyiségű bort halmoztak fel Japán különböző külföldi képviseletei. Van olyan hely, ahol az éves fogyasztást alapul véve 30 évre elegendő italt raktároztak. A japán kormány a készletek csökkentésére szólította fel a diplomatákat.
Vágólapra másolva!

Borkészleteik mérséklésére szólította fel diplomáciai külképviseleteit Japán, miután kiderült, hogy akad olyan, amely csaknem 8 ezer palackkal spájzolt be magának. A leltározást végző testület emberei igencsak meglepődtek a hatalmas borkészleteken. A legtöbbet az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) ügyeivel foglalkozó párizsi képviseleten találták. Itt 7896 palack bor volt, ami a tavalyi, 268 palacknyi borfogyasztást alapul véve 30 évre is elegendő lenne.

A második helyen egy genfi képviselet áll 1436 üveg borral. Nekik 12 évig nem kell borért boltba menni, ha évente ugyanannyit isznak, mint tavaly. Harmadik Japán New York-i konzulátusa lett 1044 palack borral. Az ellenőrzés Japán 211 diplomáciai rezidenciájából eddig 51-ben történt meg.