Halálos lövöldözés volt Kaczynski pártjának irodájában

Vágólapra másolva!
Fegyverrel támadt a legnagyobb ellenzéki párt, a PiS egyik pártirodájában tartózkodó emberekre egy idős férfi Lengyelországban. A párt egyik munkatársát agyonlőtte, egy másik ember súlyosan megsebesült. Az egyik szemtanú szerint a támadó azt üvöltözte, hogy meg akarja ölni Jaroslaw Kaczynski pártelnököt.
Vágólapra másolva!

Egy merénylő kedden megölte a közép-lengyelországi Lódzban a Jog és Igazságosság (PiS) párt egyik munkatársát, egy másikat pedig súlyosan megsebesített - közölte a helyi rendőrség.

A bűntény a legnagyobb lengyel ellenzéki párt, a nemzeti konzervatív PiS egyik lódzi irodájában történt. A halálos áldozat a PiS egyik európai parlamenti képviselőjének, Janusz Wojciechowskinak volt az asszisztense, a súlyos sebesült pedig a párt parlamenti képviselőjének, Jaroslaw Jagiellónak a segítője.

A támadó egy gázpisztolyból fabrikált maroklőfegyverrel tüzelt, a 62 éves czestochowai férfit utána azonnal elfogták a rendőrök. A bűntény indítékai egyelőre nem ismertek. Egy szemtanú azt mondta, hogy a férfi azt üvöltözte, gyűlöli a PiS-t, és meg akarja ölni Jaroslaw Kaczynski pártelnököt.

Kaczynski sajtótájékoztatót tartott, és azt mondta: a bűnügy "nem véletlen", és a kormányt terheli a felelősség a történtekért.