Kalózok raboltak el egy szingapúri teherhajót

Vágólapra másolva!
Elraboltak egy földgázt szállító, szingapúri teherhajót Kenyánál. A 17 fős legénység az ismeretlen fegyveresek fogságába került.
Vágólapra másolva!

Szingapúri teherhajót raboltak el kalózok a kenyai partoknál - jelentették be vasárnap hajózási hatóságok és a Európai Unió haditengerészeti koalíciója (EUNAVFOR). A York fedélzetén 17 fős legénységgel került vasárnapra virradóra az ismeretlen fegyveresek kezébe. A tartályhajó a kenyai Mombasa kikötőjéből szállított cseppfolyósított földgázt a Seychelles-szigetekre.

A fegyveresek két gyorshajóval támadták meg a Yorkot Mombasától 50 tengeri mérföldre keletre. Egy helikoptert küldtek a tartályhajóhoz, így látták a fegyveres kalózokat a York fedélzetén. A szingapúri hajó a kalóztámadást követően egy ideig csak sodródott, majd vasárnap reggel csaknem tíz csomós sebességgel mozgásba lendült.

Az ötezer tonnás tartályhaló legénysége egy német, két ukrán és 14 Fülöp-szigeteki tengerészből áll. A York legénységével együtt a szomáliai kalózok jelenleg 19 hajót és 428 túszt tartanak fogva.