Cipővel akarták megdobni Ausztrália korábbi miniszterelnökét

Vágólapra másolva!
Cipővel próbálták megdobni egy televíziós vitaműsor élő adásában John Howardot, Ausztrália korábbi miniszterelnökét. A cipők nem találták el a politikust, aki csak mosolygott az incidensen. Howard hagyta jóvá egykor az ausztrál katonák bevetését Irakban, támadója ezért akarta eltalálni.
Vágólapra másolva!

Élő tévéközvetítés közben dobott cipőket John Howard volt ausztrál miniszterelnök felé egy az iraki háború ellen tiltakozó aktivista. Az ausztrál ABC tévécsatorna vitaműsorában a vendégek között ülő tüntető felállt, és két cipőjét is Howard irányába dobta, majd azt kiabálta: "ezt az iraki halottak miatt!"

A lábbelik nem találták el a korábbi ausztrál kormányfőt, a cipődobálót pedig gyorsan kivezették a stúdióból. A felfordulás közben a stúdióban egy nő is bekiabált, ő azt kiáltotta Howardnak, hogy "vér tapad a kezeihez", mielőtt elhagyta volna a vitaműsor felvételének színhelyét. A politikus a támadás alatt csak mosolygott, és nem tűnt zavarodottnak az incidens után sem.

A konzervatív Howard 2007-ig, 11 éven át volt Ausztrália miniszterelnöke. A politikus nagy támogatója volt a korábbi amerikai elnök, George W. Bush politikájának, és ő döntött arról, hogy ausztrál katonákat küldjenek Irakba. Howardot tavaly novemberben már megpróbálták cipővel eltalálni a Cambridge-i Egyetemen is, akár csak George W. Busht, akit 2008-ban dobálta meg cipőjével egy iraki újságíró Bagdadban: azt a férfit később tettéért kilenc hónap börtönre ítélték.