Szatír szemelte ki magának a német kancellárt

Vágólapra másolva!
Berlini otthonában és vidéki nyaralójában is zaklatni próbálta Angela Merkel német kancellárt egy szatír, aki szerelmes levelekkel ostromolta a politikusnőt.
Vágólapra másolva!

Szerelmes leveleket írt Angela Merkel német kancellárnak egy német szatír, aki többször is megpróbált betörni a politikus otthonába - írja a brit Telegraph. A férfi, akit a zaklatások óta már pszichiátrián kezelnek, kétszer próbált bejutni Merkel vidéki nyaralójába, egyszer pedig berlini lakásába csöngetett be.

A szatírt a hétvégén tartóztatták le a kancellár nyaralójánál: a rendőröknek azt mondta, hogy csak tudni akarta, mért nem kap választ a leveleire. A 40-es éveiben járó férfi kínos helyzetbe hozta a kancellár biztonsági személyzetét, mivel eljutott Merkel víkendházának egészen a bejárati ajtajáig. A ház előtt, az utcán egy fülkében ugyan állandóan rendőr vigyázza a környéket, az őr azonban nem vette észre a szatírt - írja a Telegraph.

A német kormány szóvivője ezt azzal magyarázta, hogy a kancellár nem akar a társadalomtól hermetikusan elzárt életet élni, normális körülmények közt akar élni, de biztonságban. "Ez egy egyensúly, és természetesen a biztonságnak is megvannak a határai" - közölte a szóvivő.

Az üggyel most a német ügyészség foglalkozik, amelynek azt kell eldöntenie, hogy a férfit vissza lehet-e engedni a közösségbe, vagy veszélyesnek számít.