Tizenéves lányokat végeztek ki Szomáliában kémkedés miatt

Vágólapra másolva!
Nyilvánosan végzett ki a szomáliai milícia két tizenéves lányt az afrikai ország középső részén. A két lányt kémkedéssel vádolta az iszlamista csoport.
Vágólapra másolva!

Nyilvánosan végzett ki a szomáliai Shebab milícia két tizenéves lányt az afrikai ország középső részén fekvő Beledweyne városban. A két lányt kémkedéssel vádolta az al-Kaida nyomán szerveződött iszlamista csoport, amely több száz helybéli előtt végezte ki a fiatalokat. Ez volt az első ismert eset, amikor nőket gyilkoltak meg Szomáliában kémkedés vádja miatt.

Az egyik szemtanú beszámolója szerint a Shebab milicisták előzőleg arra szólították fel a város lakóit, hogy gyűljenek össze a főtéren, ahol nyilvánosan megbüntetnek két kémet. "Nem tudtam, hogy le akarják lőni őket. A két lányt ült a földön, hátrakötött kézzel, aztán a fegyveresek eltakarták az arcukat és hátulról lelőtték őket" - számolt be a történtekről egy szemtanú az AFP-nek. Mint hozzátette, mindenki sajnálta a tömegben a fiatal lányokat, akik a helyiek szerint 17-18 évesek lehettek.

Az Egyesült Államok által terrorista szervezetként nyilván tartott Shebab az elmúlt években számos embert végzett ki Szomáliában kémkedés vádja miatt, több tucatnyi, tolvajlással vádolt személy kezét pedig levágták. A Shebab mozgalom tagjai Szomália nagy részét ellenőrzés alatt tartják.