Juhokat tépett szét egy farkas Ausztriában

Vágólapra másolva!
A lakosságot is igyekeznek megnyugtatni az osztrák hatóságok, miután egy farkas széttépett kilenc juhot Ausztriának egy olyan vidékén, ahol korábban nem voltak farkasok. A hatóságok szerint a farkas nem veszélyes, kitér az ember útjából.
Vágólapra másolva!

Farkas tépett szét kilenc juhot a Schneeberg hegyen Ausztriában. Osztrák sajtóhírek szerint a környéken korábban soha nem éltek a faj példányai. A ragadozó a Bécsújhelytól húsz, az osztrák-magyar határtól légvonalban negyven kilométerre fekvő Puchberg am Schneeberg településen élő egyik gazda nyájában tett kárt.

Az erdészek először kutyáknak tulajdonították a támadást. A gazda unszolására azonban DNS-vizsgálatot végeztek az egyik harapásnyomból vett mintán, és a teszt kimutatta, hogy farkas végzett az állatokkal. A ragadozó valószínűleg a szomszédos Stájerországból kóborolt el az Alsó-Ausztria tartományhoz tartozó Schneeberg vidékére és egyelőre nem tudni, hogy ott marad-e. Az illetékes hatóságok igyekeztek megnyugtatni a lakosságot. Hangsúlyozták, hogy a farkas az emberre nem jelent veszélyt, kitér az ember útjából.

A szakemberek szerint egyre több farkas él Ausztriában, mert a franciaországi és az olaszországi populáció a védelemnek köszönhetően növekszik, ezért az állatok új vadászterületeket keresnek. Számuk így sem nagy, összesen három-öt példány élhet az egész országban.