F-15-ös vadászgépek kísértek New Yorkba egy jemeni utasszállítót

Vágólapra másolva!
Vadászgépek kísértek New Yorkba egy Jemenből Amerikába tartó utasszállítót, amelyet biztonsági kockázatnak tekintettek az amerikai hatóságok más repülőgépeken talált gyanús jemeni csomagok miatt. A gépet az FBI ügynökei fogják átvizsgálni.
Vágólapra másolva!

Amerikai vadászgépek kísérték a New York-i John F. Kennedy repülőtérre az Emirates légitársaság 201-es járatát, amely Dubai érintésével Jemenből tartott New Yorkba helyi idő szerint péntek délután. A gépet két F-15-ös vadászgép kísérte az amerikai légtérbe, és helyi idő szerint délután fél 4-kor sikeresen landolt a reptéren - írja a CNN.

Az Észak-Amerikai Légtérvédelmi Parancsnokság (NORAD) szerint a vadászgépek bevetésére elővigyázatosságból volt szükség, mert a nap folyamán talált bombagyanús jemeni csomagok miatt "az érdeklődés középpontjába került". A légtérvédelem szerint a Jemenből érkező gépen nem tudnak konkrét fenyegetésről, de mivel a gépen jemeni csomagok is találhatóak, meg fogják azt vizsgálni.

A gép csütörtökön indult a jemeni Sanaa városából, és Dubai érintésével péntek délután érkezett meg New Yorkba. A reptéren az FBI ügynökei és az amerikai határőrség várja a gépet.