Farkánál fogva megragadott egy búvárlányra támadó cápát egy férfi az ausztrál partoknál. A nő combjába és fenekébe beleharapó cápa ettől megzavarodott és elfordult áldozatától. A férfi ki is mentette a vízből a süllyedő lányt.

Hősnek nevezték a mentőalakulatok azt a férfit, aki egy állítólag három méteres fehér cápa farkába kapaszkodva megmentett egy fiatal nőt Ausztráliában. Elyse Francom egy könnyűbúvár csoportot vezetett delfinnézőbe az ország nyugati partjainál szombaton, és épp lemerült, amikor a ragadozó rátámadt.

A 19 éves lány combjába és fenekébe harapott bele a cápa, amikor "egy férfi megragadta az állat farkát, és ezzel elriasztotta a ragadozót" - mondta a helyszínre érkező tengeri mentők egyike. "A lány ezután elkezdett lesüllyedni, de a férfi felhúzta a felszínre, majd a hajóra is" - tette hozzá Frank Pisani.

A kiránduláson 33 ember vett részt, köztük három gyerek. Többségük a hajón tartózkodott a támadás idején. A csoportvezető lányt megműtötték, állapota stabil. Megmentője nem akart nyilatkozni a sajtónak, csak annyit mondott, hogy azt szeretné, hogy a lány felépüljön. Ausztráliában gyakoriak a cápatámadások, ám ezek közül viszonylag kevés halálos. Az elmúlt 50 évben 53-an vesztették életüket a ragadozók harapásai miatt.