Vágólapra másolva!
Leginkább a Magyarországon forgató Jolie-Pitt színész házaspár gyerekeinek Halloween-ünnepléséről számolnak a külföldi lapok Magyarországról szóló hírei. A mindenszentek napi megemlékezésekről az MSNBC egy Salgótarjánban készült fotót közöl.
Vágólapra másolva!

A Magyarországról szóló külföldi hírek közül a legtöbb azzal foglalkozik, hogy a Magyarországon forgató színész házaspár, Angelina Jolie és Brad Pitt és gyerekeik mivel töltötték a Halloweent. A US Magazine cikke beszámol arról, hogy a gyerekek az iskolában töklámpást készítettek, otthon pedig jelmezekbe öltöztek, bár nem tarthattak az osztálytársaikkal, akik jelmezben járták Budapest utcáit.

A Prague Post nevű prágai angol nyelvű lap a 2011-es magyar EU-elnökséget is érinti a cikkében. A lap szerint érdekes fejleménynek számít Martonyi János magyar külügyminiszter nyilatkozata, amely szerint Magyarország "egyértelműen és határozottan" támogatja Törökország EU-csatlakozását. A török főtárgyaló válaszul az uniós tagországok között az egyik legszorosabb szövetségesének nevezte Magyarországot. Közben egyre biztosabbnak tűnik, hogy Horvátország csatlakozása 2011 végére tolódik, vagyis kicsúszik a magyar elnökség idejéből - írja a lap.

Az MSNBC amerikai csatorna fotóblogja mindenszentek napjáról készült fotósorozatában spanyol és magyar temetőben készült képeket tesz közzé - a magyarországi fotók egy salgótarjáni temetőben készültek.