Kérkedő Putyinról ír visszaemlékezéseiben George W. Bush

Vágólapra másolva!
Fontolgatta, hogy ejti alelnökét a 2004-es választások előtt - vallja kedden megjelenő visszaemlékezéseiben George W. Bush amerikai elnök. Bush arról is ír, hogy kérkedett kutyája méretével orosz kollégája, Vlagyimir Putyin. A könyv jövő kedden jelenik meg.
Vágólapra másolva!

Ki akarta rúgni alelnökét Dick Cheneyt a 2004-es választások előtt, és nagyon megrázta, amikor a Katrina hurrikán pusztítására adott elégtelen kormányzati válasz miatt rasszizmussal vádolták meg - vall jövő kedden megjelenő visszaemlékezéseiben George W. Bush korábbi amerikai elnök. Utóbbi vádat két elnöki ciklusa leggusztustalanabb vádjának nevezte Bush a Reuters szerint.

Bush azonban könnyedebb témákról is beszámol a Decision Points (Döntési pontok) című könyvben. Például arról, hogy miként öntött vodkát gyerekkorában húga aranyhalának akváriumába - amitől a hal elpusztult -, vagy a brit Telegraph szerint arról, hogy miként kérkedett neki Vlagyimir Putyin orosz elnök kutyája méretével, amikor nála járt Moszkva melletti rezidenciáján. "Nagyobb, erősebb, gyorsabb, mint Barney" - mondta állítólag Putyin saját labradorjáról Bush skót terrierjére utalva.

Bush nem lineáris önéletrajzot írt, hanem élete 14 nagy döntésének hátteréről mesél, mint például az ivás abbahagyása vagy a 2001. szeptember 11-i támadásokra adott válasz. A New York Times szerint elsősorban elnöksége örökségét igyekszik védeni , az Irak elleni háborútól kezdve a kényszervallatásokig, de önkritikát is gyakorol például a Katrina hurrikán ügyében, vagy amiatt, hogy barátját jelölte a legfelsőbb bíróság élére.