Rabszolgaként dolgoztattak románokat Csehországban

Vágólapra másolva!
Rabszolga módjára dolgoztattak mintegy 150 román állampolgárt a csehországi Pilsenben. A munkások fellázadtak, az őket fogva tartó cseh férfiak fegyverrel próbáltak rendet tenni.
Vágólapra másolva!

Rabszolgaként dolgoztattak mintegy 150 román állampolgárt a nyugat-csehországi Pilsenben. A rendőrség őrizetbe vette azt a négy személyt, akik erőszakkal tartották fogva a munkásokat - közölte Jaromír Kníze pilseni rendőrparancsnok. Elmondása szerint a munkások közül sokan napok óta semmit sem ettek, csak vizet ittak, nem volt mosdási lehetőségük, és hihetetlenül rossz körülmények között voltak elszállásolva.

A munkások péntek este fellázadtak, de az őket fogva tartó és dolgoztató négy cseh állampolgár erőszakkal megpróbált rendet teremteni köztük. Állítólag fegyverhasználatra is sor került. A lövöldözést a pilseni mentőszolgálat megerősítette. "Egy 20 éves munkást lőfegyver okozta sebekkel kórházba szállítottunk. Ez a fiatalember tagja volt a román munkások csoportjának" - közölte Lanka Ptácková, a pilseni mentőszolgálat szóvivője.

A négy cseh "vállalkozót" őrizetbe vették. Állítólag napi 12 órán át kemény fizikai munkára fogták a románokat, akik havi bére 2000 korona, azaz mintegy 20 ezer forint volt. A hatóságok humanitárius szervezetekkel együttműködve most keresik a módját annak, hogyan tudnák haza szállítani a csoport azon tagjait, akik ezt igénylik.