Motor nélkül sodródik egy 4500 fős luxus óceánjáró Mexikó partjainál, miután tűz ütött ki a motortérben. A hajón nincs áram és meleg víz, és tolóhajókkal kell visszavontatni a kikötőbe. Az USA haditengerészete egy anyahajót is kiküldött a bajba jutott óceánjáró megmentésére.

Tűz ütött ki egy 4500 főt szállító luxus óceánjáró motorházában, ezért az óriási hajó bénultan vesztegel a mexikói partok közelében - írja a BBC. A 290 méter hosszú Carnival Splendor hétfőn indult egyhetes útjára a kaliforniai Long Beachből a mexikói riviéra felé, a meghibásodás miatt azonban vissza kell vontatni egy amerikai kikötőbe.

A tűz kitörésekor az utasoknak el kellett hagyniuk a kabinjaikat és ki kellett menniük a nyitott fedélzetre, később azonban visszatérhettek a szobáikba. A hajó legnagyobb részén ugyanakkor a tűz után elment az áram, nincs légkondicionálás, meleg étel, és a telefonok sem működnek. A vécéket és a hidegvíz-szolgáltatást hétfő estére tudták helyreállítani, az utasok palackos vizet és hideg élelmet kapnak - írja a BBC.

A hajón összesen 3299 utas és 1167 fős személyzet utazik, a hajót üzemeltető társaság ígérete szerint az utasok visszakapják a befizetett útiköltséget. A Carnival Splendor közép-európai idő szerint kedd este a mexikói partoktól 90 kilométerre sodródott, az USA legdélebbi kikötőjétől, San Diegotól 310 kilométerre délre.

Az óceánjáró megmentésére vontatóhajókat küldtek az Egyesült Államok kikötőiből, az amerikai haditengerészet pedig egy anyahajót is küldött a mentéshez. A Ronald Reagan repülőgép-hordozó 35 raklapnyi ellátmányt fog helikopterekkel átpakolni a bajba jutott hajóra.