Újsághirdetésben keresnek új szerzeteseket a kapucinusok Svájcban

Vágólapra másolva!
Álláshirdetést adott fel a taghiánnyal és elöregedéssel küszködő kapucinus rend Svájcban. Fiatalokat keresnek, akiket fizetés helyett "minden anyagi gazdagságtól és a párkapcsolat megszokott modelljétől" mentes életmóddal csábítanak.
Vágólapra másolva!

Újsághirdetésben keresnek új belépőket rendjükbe a kapucinus barátok Svájcban. A ferences rendhez tartozó svájci kapucinusok tagjainak száma ugyanis nagyot csökkent - tíz év alatt a felére esett vissza -, ráadásul átlagos életkoruk is rendkívül magas - 70 év körüli. A rend tíz év alatt két rendházának a bezárására kényszerült, a harmadikat, az alpenzellit jövőre csukják be - írja a BBC.

"Nem kínálunk fizetést, csak spiritualitást, imádságot, elmélkedést, egyenlőségre törekvő életmódot, amely mentes minden anyagi gazdagságtól és a párkapcsolat megszokott modelljétől" - olvasható a hirdetésben, amelyben elsősorban 22 és 35 év közötti, független, közösségi életre képes, kíváncsi és jó kezdeményezőkészségű katolikus "bankárokat, újságírókat, tanárokat, teológusokat, kereskedőket, ügyvédeket, kommunikációs szakembereket" keresnek.