San Diegóba vontatják a megbénult luxus-óceánjárót

Vágólapra másolva!
Két vontatóhajó húzza San Diego felé azt a luxus-óceánjárót, amely hétfőn bénult meg egy a motorterében keletkezett tűz miatt. Az utasok annak ellenére jól vannak, hogy nincs meleg víz, meleg étel, légkondicionálás és telefonszolgáltatás a hajón, vígan fotózzák a megsegítésükre érkezett repülőgép-hordozót és a helikoptereket. Csütörtökre érhetnek vissza San Diegóba.
Vágólapra másolva!

Már két vontatóhajó is vontatókötélre vette a leégett motorral az óceánon hányódó Carnival Splendor luxus-óceánjárót - jelentette a CNN. A hajót, amelyen 4500 ember maradt meleg víz és meleg étel nélkül a baleset miatt, a kaliforniai San Diegóba vontatják. A második vontató kedd éjszaka csatlakozott a vontatáshoz, amelyben egy harmadik hajó is segédkezik.

A Carnival Splendor hétnapos Mexikó partvidéki útjának első napján szenvedett balesetet hétfőn a mexikói Ensenadától 200 kilométerre nyugatra. A hajón szinte teljesen megszűnt az áramszolgáltatás, miután tűz ütött ki a hátsó motorterében. Emiatt a hajón tartózkodó 3100 utasnak és 1200 fős személyzetnek nem tudnak meleg vizet és meleg ételt biztosítani, nem volt légkondicionálás és telefon.

A hajónak a Ronald Reagan repülőgép-hordozó szállított hideg étel- és vízutánpótlást. A haditengerészek szerint az óceánjáró utasai jól viselik a megpróbáltatást, és buzgón fényképezik őket. "Biztos, hogy nem szerepelt a Carnival programjában, hogy helikopterek szálljanak le a fedélzeten, és egy repülőgép-hordozó legyen a közelben" - idézett a CNN egy helikopterpilótát.

A Carnival Splendort várhatóan csütörtök estére vontatják be San Diegóba. Utasaiknak hotelszobákat és repülőjegyeket foglalnak, de a hajózási társaság közölte, ha nem tudják tartani a vontatási sebességet, lehet, hogy a közelebb fekvő mexikói Ensenadába irányítják a hajót.

A társaság közölte, a vendégek visszakapják az utazásra befizetett pénzüket, fizetik hazautazási költségeiket, és ingyenesen vehetnek részt egy következő hajóúton.