Süllyed egy dél-koreai hadihajó, mert halászhajónak ütközött

Vágólapra másolva!
Egy tengerész meghalt, kettő eltűnt, amikor egy nagy halászhajónak ütközött egy dél-koreai hadihajó. A hadihajó süllyedni kezdett, a halászhajónak nem esett komoly baja: a két eltűnt tengerészt helikopterekkel keresi a koreai hadsereg.
Vágólapra másolva!

Halászhajónak ütközött és süllyedni kezdett egy dél-koreai hadihajó szerda este - közölte az ország katonai vezetése. A baleset az ország déli részén lévő Csedzsu-szigettől északnyugatra történt: a 150 tonnás hadihajó egy nála sokkal nagyobb, 270 tonnás dél-koreai halászhajónak ment neki rutin őrjárat közben.

A dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottságának szóvivője szerint a járőrhajóról 28 tengerészt kimentettek, a legénység két tagja azonban eltűnt. Az egyik kimentett tengerész később belehalt sérüléseibe. A halászhajón a szóvivő szerint csak kisebb kár keletkezett, arról pedig egyelőre nincs információ, hogy a halászok közül megsebesült vagy meghalt-e valaki.

A baleset helyszínére gyors járatú hajók és helikopterek indultak, hogy felkutassák a két eltűnt haditengerészt. A baleset meglehetősen távol történt attól a körzettől, ahol idén márciusban elsüllyedt a Cshonan nevű dél-koreai hadihajó. Azt a hajót egy nemzetközi vizsgálat szerint egy észak-koreai torpedó találta el, a katasztrófában 46 dél-koreai tengerész halt meg.