Egyenruhában lelkesített az afgán bázison koszorúzó Vilmos herceg

Vágólapra másolva!
Katonai egyenruhát öltött, emlékművet koszorúzott és a közkatonákkal viccelődött vasárnapi afganisztáni látogatásán Vilmos herceg, a brit királyi család tagja, aki az Emlékezés Napja alkalmából először utazott a brit erők központi afganisztáni támaszpontjára. Nagy-Britannia vasárnap ünnepelte az első világháború végét, amikor az ország elesett hőseire emlékezik.
Vágólapra másolva!

A brit haderő afganisztáni támaszpontjára utazott vasárnap Vilmos herceg, II. Erzsébet angol királynő unokája, hogy a brit katonákkal együtt ünnepelje az úgynevezett Emlékezés Napját. A herceg a királyi házat képviselve először látogatott a Camp Bastion központi támaszpontra, ahol katonai egyenruhában vett részt a harcoló alakulatok megemlékezésén - írja a BBC.

A brit közszolgálati televízió helyszíni tudósítója szerint Afganisztánban meglehetősen ritka a királyi ház tagjának látogatása, ezért a herceg különösen nagy lökést ad a harcoló csapatok moráljának. A BBC felvételeinek tanúsága szerint Vilmos herceg katonai tiszteletadás közben megkoszorúzta a Camb Bastionban található emlékművet, amelyen az Afganisztánban elesett brit katonák neve olvasható, majd könnyed hangnemben társalgott, viccelődött a katonákkal.

"Nagyon jó a herceget katonai egyenruhában látni, nem pedig öltönyben, különösen egy ilyen napon" - nyilatkozta a BBC-nek egy a megemlékezésen részt vevő katona. Az Emlékezés Napját Nagy-Britanniában 92 éve ünneplik abból az alkalomból, hogy a nyugati fronton véget ért az első világháború. Azóta rengeteg új név került fel az olyan, brit hősi halottakra emlékeztető emléktáblákra, mint amelyet Vilmos herceg megkoszorúzott - emlékeztet a BBC. Az afganisztáni háborúban eddig mintegy 340 brit katona vesztette életét.

Forrás: MTI
Vilmos herceg a katonák között