Zsúfolt autóúton landolt Brnonál egy Magyarországra tartó kisrepülő

Vágólapra másolva!
Kényszerleszállást hajtott végre egy Brno melletti zsúfolt autóúton vasárnap egy kisrepülő. A gép Hamburgból Magyarországra tartott, és azért kellett leszállnia Csehországban, mert nem tudta használni az üzemanyagot. A leszálláskor a repülő egyik szárnya eltörött, de senki nem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Kényszerleszállást hajtott végre vasárnap este egy zsúfolt csehországi autóúton egy Hamburgból Magyarországra tartó kisgép, fedélzetén két francia pilótával, de senkinek sem esett baja - közölte a dél-morvaországi rendőrség szóvivője. Petra Vedrova szerint a kétüléses, egymotoros sportrepülőgépnek üzemanyag-ellátási gondjai támadtak. Jobb szárnya alatti tartályban 100 liter kerozin volt, de az üzemanyag nem jutott el a hajtóműig.

A francia pilóta erről tájékoztatta a repülésirányítókat, akik értesítették a rendőrséget. A pilóta úgy döntött, hogy leteszi a gépet a zsúfolt Brno-Svitavy autóúton, Brno peremvárosánál. A rendőrségnek már nem volt ideje arra, hogy megszervezze a mentést, és lezárja az utat. Szerencsére, éppen arra haladt gépkocsival egy pilóta, aki autójával feltartóztatta a forgalmat, hogy a gép biztonságosan tudjon landolni. A francia pilóták két autó között tették le a gépet anélkül, hogy bárkinek is baja esett volna.

Kényszerleszálláskor gép egyik szárnya oszlopnak ütközött és eltörött. A rendőrség cseh légügyi szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.