Jövőre megházasodik Vilmos herceg

Vágólapra másolva!
Jövő tavasszal vagy nyáron feleségül veszi barátnőjét Vilmos herceg brit trónörökös - jelentette be Vilmos apja, Károly herceg hivatala. Vilmos és Kate Middleton nyolc éve járnak, és októberben jegyezték el egymást.
Vágólapra másolva!

Jövőre lesz Vilmos brit trónörökös és kedvese, Kate Middleton esküvője - jelentette be a Clarence House, Vilmos herceg és édesapja, Károly walesi herceg londoni hivatala. "Az esküvő 2011 tavaszán vagy nyarán lesz Londonban" - közölték. "Vilmos herceg tájékoztatta a királynőt és más közeli családtagjait is. Vilmos herceg ugyancsak engedélyt kért Miss Middleton édesapjától" - idézte a BBC.

Az esküvő pontos dátumát és egyéb részleteket későbbre ígértek.

A hivatal azt is bejelentette, hogy Vilmos októberben jegyezte el barátnőjét egy kenyai nyaraláson.

"A menyegző után a pár Wales északi részén telepedik le, ahol Vilmos herceg folytatja a szolgálatát a királyi légierőnél" - idézte a közleményt a BBC.

A királynő "rendkívül el volt ragadtatva" mind a hercegtől, mind a jegyesétől. David Cameron brit miniszterelnök pedig "nemzetünk nagy napjának" nevezte az eljegyzés bejelentését, és boldog házaséletet kívánt a párnak - írja a BBC. Ed Milliband, az ellenzéki Munkáspárt vezetője szerint az egész ország boldogságot kíván nekik.

Forrás: AFP
A jegyesek

A fiatalok - mindketten 28 évesek - még a St Andrews Universityn kezdtek randizni Fife-ban. A művészettörténeti órán ismerkedtek meg, bár a herceg később azonban átváltott földrajzra. Éveken keresztül közös fedél alatt laktak barátaikkal. Middleton volt az, aki állítólag meggyőzte a herceget, hogy ne adja fel, amikor Vilmos elbizonytalanodott, mert nehezen alkalmazkodott az egyetemi élethez az első évben. 2005-ben együtt kapták meg diplomáikat, az ünnepi vacsorán mindkettejük családtagjai ott voltak.

2007-ben rövid időre szakítottak, de aztán megint összejöttek, és Kate Middleton az utóbbi időben egyre több hivatalos eseményen jelent meg Vilmossal, ami miatt el is terjedt e pletyka, hogy eljegyezte a herceg - írja a BBC, amely jelezte,hogy jövőre lesz 30 éve, hogy Vilmos szülei, Károly herceg és Diana hercegnő megházasodott.

A menyasszony családjának nincsenek nemes felmenői: édesapja üzletember, akit játékokat és partykellékeket forgalmazó csomagküldő áruháza révén lett milliárdos, édesanyja pedig stewardess volt. A lány Berkshire-ben nevelkedett.