Terrortámadásoktól tartva szigorít a reptereken a német kormány

2010.11.17. 14:59

Készülő terrortámadásokról kapott konkrét jelzésekre hivatkozva fokozott biztonsági ellenőrzéseket rendeltek el a hatóságok Németországban a reptereken és a vasúti pályaudvarokon. A belügyminiszter szerint iszlám szélsőségesek készülnek merényletekre.

"Konkrét jelzéseket" kapott a német kormány arról, hogy november végén terrortámadás készül az országban - közölte Thomas de Maiziere belügyminiszter szerdán. A miniszter szerint emiatt határozatlan időre szigorítanak a biztonsági intézkedéseken a reptereken és a vasúti pályaudvarokon.

De Maiziere azt mondta, hogy a rendelkezésükre álló információk szerint iszlám szélsőségesek készülnek támadásra. "Van ok az aggodalomra, de a hisztériára nincs" - fogalmazott a miniszter.

A miniszter közölte, az után kapták a támadásról szóló információt, hogy két csomagba rejtett pokolgépet fogtak el egy Jemenből az Egyesült Államokba tartó repülőn. A BBC berlini tudósítója szerint egy hónappal ezelőtt Németország még elutasítóan fogadta a terrortámadásokról szóló amerikai figyelmeztetéseket, ez a tartózkodó hozzáállás azonban azóta megszűnt.

A Spiegel német magazin beszámolója szerint már szerdán reggel megerősített őrjáratok jelentek meg Berlin főpályaudvarán és a Brandenburgi Kapu előtti téren.

KAPCSOLÓDÓ CIKK