Két nap alatt 54 párizsi bankautomatát fosztott ki két magyar

Vágólapra másolva!
Egyszerű módszerrel fosztogatott párizsi bankautomatákat két magyar férfi, akiket hétfőn fogtak el a francia rendőrök. A két férfi több hónapja visszajárt Párizsba.
Vágólapra másolva!

Egyetlen hétvége alatt 54 bankautomatából lopott pénzt Párizsban két magyar férfi. A rendőrség hétfőn állította elő a rablókat a francia főváros Orly repülőterén. A gyanúsítottak éppen Magyarországra próbáltak visszatérni, amikor a hatóságok feltartóztatták őket - írja az MTI a Le Figaro című napilap hírére hivatkozva.

Valamennyi bankautomatából ugyanazzal a módszerrel loptak. Egy celluxszal ellátott fémpecket helyeztek el az automata bankjegykiadó nyílásába. Amikor egy ügyfél készpénzt próbált felvenni a gépből, a pecek miatt a bankjegyek összetekeredtek, és nem jöttek ki az automatából. Miután az ügyfél műszaki hibára gyanakodva elhagyta a helyiséget, a tolvajok hozzáfértek a beragadt bankjegyekhez.

A 28 és a 30 éves magyar férfinál 7 ezer euró volt, amikor őrizetbe vették őket. Az utóbbi hónapokban nyolc hétvégét töltöttek Párizsban, és a hatóságok becslése szerint egy-egy látogatásuk alkalmával 6500 eurót zsákmányolhattak.