Spiegel: Terrortámadás készül a Reichstag ellen

Vágólapra másolva!
A Spiegel nevű hetilap szerint a német szövetségi parlamentben akar vérfürdőt rendezni egy hatfős terroristacsoport. Valószínűleg a készülő támadásról kapott információk alapján figyelmeztetett pár napja terrorveszélyre a német belügyminiszter.
Vágólapra másolva!

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat és vele szövetséges csoportok valószínűleg támadásra készülnek a berlini parlament, a Reichstag ellen - írja a Spiegel nevű német hetilap.

A hamburgi magazin hétfőn megjelenő legfrissebb számában, melyből a német hírügynökség szombaton részleteket közölt, azt írta, hogy a terroristák a rajtaütés során túszokat akarnak ejteni, és lőfegyverekkel vérfürdőt rendeznének a német parlament épületében. Ezek az információk - melyek a Spiegel szerint egy dzsihád-harcostól származnak - késztethették Thomas de Maiziere szövetségi belügyminisztert a hét közepén arra, hogy iszlamisták készülő terrortámadására figyelmeztessen az ország területén.

A hetilap úgy tudja, az informátor - aki Németországon kívül tartózkodik - az elmúlt napokban több ízben telefonon hívta a Szövetségi Bűnügyi Hivatalt (BKA). Úgy tűnik, ki akar szállni az akcióból - vélte a Spiegel.

Az informátor szerint a terrorkommandó hat főből áll. Ketten közülük már hat-nyolc hete Berlinbe érkeztek. Négy további merénylő - egy német, egy török, egy észak-afrikai és még egy férfi, akinek a személyazonosságát az informátor nem ismeri - indulásra készen állnak. A támadásokat februárra vagy márciusra tervezik - írja a Spiegel.

A lap szerint ugyanakkor a belügyminiszter megszólalását egy Amerikából érkezett információ is motiválta. Az Egyesült Államok szövetségi nyomozóirodája, az FBI értesítette a BKA-t arról, hogy egy Szaif nevű indiai síita csoport az al-Kaidával együttműködésben két emberét Németországba küldte. Az FBI szerint a két férfinak november 22-én kell az Arab Emírségekbe érkeznie, hogy onnan továbbutazzon Európába, amihez már meg is van a szükséges schengeni vízumuk.