Exmodell minisztere is otthagyja Berlusconit

Mara Carfagna
Vágólapra másolva!
Kilép Silvio Berlusconi olasz kormányfő kabinetjéből a két éve esélyegyenlőségi miniszternek kinevezett Mara Carfagna. Az egykori modellnek megválasztott fiatal politikus a nápolyi szemétbotrányon rágott be, most állítólag Berlusconit nyáron elhagyó Gianfranco Fini új pártjával kacérkodik.
Vágólapra másolva!

Kilép a kormányból, lemond parlamenti mandátumáról és távozik Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök pártjából is Mara Carfagna esélyegyenlőségi miniszter. A posztra Berlusconi által személyesen kinevezett politikus a nápolyi szemétügy kormányzati kezelése miatt különbözött össze a kormányfő egyik fontos szövetségesével - írja a brit Telegraph.

A 34 éves Carfagna már az ötödik olyan kormánytag, aki az elmúlt egy hétben lépett ki az olasz kabinetből. Carfagna december 15-ével távozik, előtte még a kormányra szavaz majd a 14-én esedékes bizalmi szavazáson.

A politikus állítólag arra készül, hogy csatlakozik a Berlusconival a nyáron szakító Gianfranco Fini új pártjához. Berlusconi közölte, a bizalmi szavazást meg fogja nyerni az olasz parlament mindkét kamarájában. Berlusconi azt is állítja, hogy pártja által végzett felmérések szerint az olasz szavazók 56 százalékának bizalmát élvezi, jóllehet független közvélemény-kutatók szerint csupán az olaszok 35 százaléka támogatja.

Berlusconi támogatottságát belpolitikai és szexbotrányok ásták alá az utóbbi időben. Szombaton 13 ezer ember tüntetett a 2009 áprilisi földrengés által elpusztított L'Aquilában, amiért csak lassan halad az újjáépítés. A város középkori központja továbbra is le van zárva, és 30 ezer ember még jelenleg is átmeneti szállásokon él.