456-ra nőtt a kambodzsai pánik áldozatainak száma

Vágólapra másolva!
Az áldozatok összesítése után biztosnak tűnik, hogy a korábbi adatoknál is többen, összesen 456-an vesztették életüket a kambodzsai fővárosban egy fesztiválon kitört pánikban. A hozzátartozók a biztonsági intézkedések hiányát okolják a katasztrófáért.
Vágólapra másolva!

Szerdára még tovább nőtt, 456-ra emelkedett a keddi, kambodzsai tömegpánik halálos áldozatainak a száma - közölte a kambodzsai kormány egyik minisztere, Ith Samheng az AFP francia hírügynökséggel. A miniszter szerint ez a szám az után vált ismertté, hogy minden tartomány megküldte azoknak az embereknek az adatait, akik odavesztek a fővárosban, Phnom Penh-ben évente megrendezett fesztiválon kialakult pánikban.

Eközben az elhunytak rokonai a biztonsági intézkedések hiányát okolják azért, hogy a hívők ezrei hirtelen pánikba estek és összetaposták egymást a Gyémánt nevű hídon átkelve. A kambodzsai kormány elismerte, hogy nem számítottak arra, hogy ekkora tömeg lesz a három napos fesztiválon, így nem fordítottak kellő figyelmet a biztonsági intézkedésekre. A becslések szerint hárommillió hívő gyűlt össze Phnom Penh-ben.

A pánik egy fesztivál zárónapján tört ki. A fővárosban a napokban több millióan gyűltek össze a Mekong folyó három napos ünnepe alkalmából. Hétfőn este sokan át akartak menni egy koncertre a Mekong egyik szigetére, a Gyémánt-szigetre. A szigetre vezető hídon azonban olyan sokan zsúfolódtak össze, hogy többen elájultak. Emiatt a tolongásban kitört a pánik, és az emberek agyontaposták, és a vízbe lökték egymást.