Nem lehet használt bugyit árulni Ghánában

Vágólapra másolva!
Higéniai okokra hivatkozva 2011 februárjától nem lehet használt fehérneműket árulni Ghánában - olvasható a BBC honlapján. Több afrikai országban is hasonló szabályozás van érvényben.
Vágólapra másolva!

2011 februárjától betiltják Ghánában a használt fehérneműk árusítását - olvasható a BBC honlapján. A ghánai minőségellenőrzési hivatal szerint a használt fehérneműk - és egyéb termékek, mint például a matracok vagy zsebkendők - nem higiénikusak, és egészségügyi kockázatot okozhatnak.

A használt fehérneműk importálását már 1994-ben betiltották Ghánában, de a törvényt kevesen tartották be. A minőségellenőrzési hivatal szerint más használt ruhákkal továbbra is lehet kereskedni Ghánában. Több afrikai országban is hasonló tiltás van érvényben.

"Sosem lettem beteg a használt fehérneműk hordásától" - mondta a BBC-nek egy vásárló az egyik, fehérneműket árusító piacon. "A használt fehérneműk és más ruhák, amiket ezen a piacon árulunk, jobb minőségűek, mint a más boltokban kapható új termékek" - jelentette ki egy, a piacon dolgozó árus, aki szerint a megélhetésüket kockáztatják a jövőre hatályba lépő tiltással.