A szivárogtatni készülő Wikileaks szerint megtámadták a szerverüket

Vágólapra másolva!
Újságok segítségével szivárogtatná ki a Wikileaks azokat az titkos amerikai dokumentumokat, amelyeknek a közzétételét ma estére ígérték, és az amerikai nagykövetek kritikus hangú jelentéseit is tartalmazhatják. A Wikileaks nemrég közölte, hogy a szerverük informatikai támadásnak van kitéve, de ezek az újságok akkor is nyilvánosságra fognak hozni több iratot is, ha a honlapjuk erre nem lenne képes.
Vágólapra másolva!

A világ legnagyobb lapjainak segítségével szivárogatná ki a Wikileaks azokat a titkos amerikai dokumentumokat, amelyek az amerikai nagykövetek kritikus hangú jelentéseit is tartalmazhatják. A Wikileaks azt is bejelentette Twitter oldalán, hogy a szerverük jelenleg informatikai támadásnak van kitéve, de többek között az amerikai New York Times, az angol The Guardian, vagy a német Spiegel akkor is nyilvánosságra fognak hozni dokumentumokat, ha a Wikileaks oldala erre nem lesz képes.

Az amerikai kormányzat korábbam levélben szólította fel a titkos dokumentumok kiszivárogtatására specializálódott oldalt, hogy ne hozza nyilvánosságra az iratokat, mert ez több embert életét is veszélye sodorná. "A Wikileaks szerint az Egyesült Államok követségei által küldött titkos üzenetek közzététele nagyobb jelentőségű lesz az Afganisztánhoz és Irakhoz kapcsolható korábbi szivárogtatásoknál is" - írja a BBC. A Wikileaks alapító Julian Assange szerint az Egyesült Államok fél az elszámolástól. A tervezett kiszivárogtatásról itt olvashat, a Wikileaks-ről pedig itt tudhat meg többet.