Lelőtte magát egy iskolai túszejtő az amerikai Wisconsinban

Vágólapra másolva!
Magára lőtt az a diák, aki öt órán keresztül tartotta fogva társait hátfő délután egy amerikai középiskolában. Kórházba vitték, az általa fogva tartott 23 diákot és tanárnőjüket épségben kiszabadították. A túszejtő tettének oka egyelőre ismeretlen.
Vágólapra másolva!

Huszonhárom diáktársát és tanárukat tartotta túszként egy tinédzser az amerikai Wisconsin államban. A két - egy 22 és egy 9 milliméteres félautomata - kézifegyverrel felfegyverkezett túszejtővel öt órán keresztül tárgyaltak a rendőrök, a fiatal végül maga ellen fordította fegyverét, miután a rendőrök beléptek a terembe. Kórházba vitték állapotáról nincs információ - jelentette a BBC.

A diák helyi idő szerint délután háromkor hatolt be az egyik középiskola termébe Marinette-ben, ahol a tanárt és a diákokat ejtette túszul. A riasztott túsztárgyalók nem jutottak vele dűlőre, mert nem voltak követelései és nem is indokolta meg tettét. A túszul ejtett tanárnőn keresztül tudtak vele kommunikálni. A túszejtő a túszdráma során öt diákot kiengedett, mivel vécére kellett menniük.

Amikor a rendőrök már megközelítették az osztálytermet kívülről, több lövést is hallottak. Ekkor behatolták és látták, hogy a túszejtő az osztállyal szemben áll, majd meglátva a rendőröket, lelövi magát. Ezután az összes diák és a tanár el tudta hagyni a termet. Az iskolában kedden nem lesz tanítás. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit.