Több háromgyerekes családot szeretne Medvegyev

Vágólapra másolva!
A háromgyerekes családok számának növeléséről, a rakétavédelmi pajzs kockázatairól beszélt Dmitrij Medvegyev orosz elnök kedden az orosz állami duma előtt elmondott országértékelő beszédében. Bár sokan várták tőle, arról nem szólt, hogy mit tervez 2012-ben, a következő orosz elnökválasztáson.
Vágólapra másolva!

Alacsony születésszámra számít a következő 15 évben Dmitrij Medgvegyev orosz elnök, aki szerint ez komoly fenyegetés. Azt mondta, csak úgy lehet megelőzni az orosz demográfiai válságot, ha sokkal több család vállal 3-4 gyereket. Az elnök a BBC híradása szerint hosszan beszélt a gyerekjóléti intézmények fontosságáról az orosz állami duma előtt elmondott országértékelőjében kedden.

A gazdaságról azt mondta, hogy csökkenteni kell a költségvetési hiányt és az infláció mértékét is. A gazdasági helyzet komplikált, de vannak biztató jelek. Példaként hozta a csökkenő munkanélküliséget és az alacsony mértékű eladósodottságot, illetve az emberek bevételeinek 5 százalékos emelkedését az utóbbi egy év alatt.

Szót ejtett a rakétavédelmi pajzsról is, azt mondta, ha nem tudnak megállapodásra jutni a kérdésben a nyugati országokkal, akkor új fegyverkezési verseny törhet ki.

Saját politikai jövőjéről nem ejtett szót, jóllehet a BBC szerint sokan arra számítottak, hogy kiderül, mit tervez a két év múlva esedékes következő orosz elnökválasztáson. Többen arra számítanak, hogy Vlagyimir Putyin - aki 2008-ban cserélte le az elnökséget a miniszterelnökségre, mivel az alkotmány értelmében két egymást követő ciklus után nem jelöltethette magát újra - ezúttal megint ringbe száll az elnökségért.