Huszonketten meghaltak a kínai futótűzben

Vágólapra másolva!
Futótűz pusztít Délnyugat-Kínában, a füves területeket felperzselő lángoknak már több mint húsz halálos áldozata van.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb 22 halottja van annak tűznek, amely a délnyugat-kínai Szecsuan tartomány tibetiek lakta területén tört ki, és felperzselt füves, bozótos területeket - jelentette a Hszinhua hírügynökség vasárnap.

A helyi idő szerint vasárnap dél körül kialakult és egyre terjedő tüzet három óra alatt sikerült megfékezni, de a hegyes területen a szél ismét felélesztette a lángokat. Így csapdába kerültek az oltásban részt vevő katonák és helyi lakosok. A tűznek eddig 22 halálos áldozata van, három ember pedig súlyos égési sérüléseket szenvedett. A halottak közül tizenöt katona, ketten a területet felügyelő hivatal alkalmazottai, míg öten helyi polgárok.

A futótűz Taofu (Daofu) megye székhelyétől hat kilométerre található fennsíkon keletkezett: eddig több mint 33 hektár terület vált a lángok martalékává, 13 hektár még több kilométer hosszan ég. Az oltásra mintegy kétezer embert mozgósítottak, de a késő éjszakai órákban a tűzoltók többsége visszavonult táborába.

Taoufu a Csinghaj-Tibet (Qinghai-Tibet) fennsík keleti csücskében fekszik, nagy részét erdő borítja. A megye lakossága 45 ezer fő, 89 százalékuk tibeti nemzetiségű.