Börtönt kapott a száguldozva gázoló brit villamosvezető

Vágólapra másolva!
Tizenöt hónapos börtönbüntetésre ítéltek egy brit villamosvezetőt, aki elgázolt egy idős nőt tavaly augusztusban. A férfi a bíróság szerint rendszeres gyorshajtó volt, és az utasokat is rendre otthagyta az állomásokon.
Vágólapra másolva!

Rendszeres gyorshajtó volt az a brit villamosvezető, akit 15 hónap börtönre ítéltek egy brit bíróságon, miután a tavaly augusztusban elgázolt egy idős asszonyt egy villamosmegállóban. A 36 éves férfi elismerte, hogy gondatlansága miatt ütötte el az asszonyt; a bíróság a börtönbüntetésen kívül négy évre a vezetéstől is eltiltotta - írja a BBC.

A bírósági tárgyaláson elhangzott, hogy a férfi mindössze 2 hónapja vezetett villamost, de már több panasz érkezett rá, hogy a megengedettnél gyorsabban hajt, és nem áll meg az állomásokon, hanem rendre otthagyja a megállóban várakozó utasokat. A tavalyi baleset is úgy történt, hogy az idős asszony férjével a villamos elé lépett, mert arra számított, hogy az megáll az állomáson.

A vezető a megállóban a megengedett 6,5 kilométeres sebesség közel háromszorosával hajtott, és annak ellenére hajtott tovább, hogy a villamosra több utas várt az állomáson. A villamos által elütött 70 éves nő egy hónappal a baleset után belehalt a sérüléseibe.