Börtöntűz Chilében, 81 ember meghalt

Vágólapra másolva!
Kigyulladt egy börtön a chilei fővárosban. A hírek szerint 81 ember életét vesztette.
Vágólapra másolva!

A Santiago de Chilében lévő San Miguel börtönben hajnalban csaptak fel a lángok. A chilei televízió által közzétett felvételeken az látszott, hogy az épület lángba borult, fekete füst áradt a börtönből. Legalább 81 ember életét vesztette, a hatóságok próbálják azonosítani az áldozatokat, valószínűleg mindegyikük fogoly volt. Többségüket a füst ölte meg. A tévé beszámolója szerint a halálos áldozatok mellett 19 sérültje is van a tűzvésznek, közülük 14-en életveszélyes légúti égéseket szenvedtek.

Luis Masferrer rendőrfőkapitány közölte, a tűz az őrizetesek közötti összetűzés során keletkezett a túlzsúfolt börtönben. A chilei egészségügyi miniszter szerint az ország börtöneiben még nem történt ilyen súlyos tragédia.

Nem tudtak kimenekülni

A börtön harmadik emelete teljesen lángba borult, és a füst mindent beborított. A tévé felvételein látni lehetett, hogy néhány fogoly az egyik épületszárny ablakrácsain kinyúlva próbál segítséget kérni. Az intézmény előtt várakozó hozzátartozók eközben kétségbeesve könyörögtek a rendőröknek, engedjék be őket, hogy kimenthessék a rokonukat. A lent várakozók azt mondták, a rendőrök két órán keresztül a tűzoltóknak sem engedték, hogy munkához lássanak.