Gyilkos lövöldözésbe torkollt egy guatemalai rabszöktetés

Vágólapra másolva!
Elkeseredett tűzharc bontakozott ki szerdán a guatemalai Malacatan városában, ahol egy jól felfegyverzett banda megostromolta a helyi börtönt. A fegyveresek kiszabadítottak egy foglyot, menekülés közben pedig a hadsereggel és a rendőrséggel is összecsaptak. A támadásban ketten meghaltak, és többen megsérültek.
Vágólapra másolva!

Fegyveresek rohamoztak meg egy guatemalai börtönt szerdán, hogy kiszabadítsanak egy ott fogva tartott férfit - írja a BBC. A mintegy 20 fős csapat rohamkarabélyokkal és gránátvetőkkel ostromolta meg a börtönt, majd egy járműkonvojjal menekítette ki a bent raboskodó férfit.

A guatemalai hadsereg üldözőbe vette a konvojt, így heves tűzharcalakult ki a közeli Malacatan városában. A rendőrök útakadályokat emeltek, és helikoptereket is bevetettek, de nem tudták útját állni a menekülő fegyvereseknek.

A filmbe illő börtönostromban egy rendőr és egy járókelő meghalt, a menekülés során kibontakozó tűzharcban további négy katona és több civil is megsebesült. A kiszabadított rabot, Elmer Aroldo Zelada Galdamezt egy hete tartóztatták le, mert a gyanú szerint köze volt egy helyi focista elrablásához és megöléséhez, valamint több más gyilkossághoz is.