Lelőttek a karácsonyi forgatagban két bankrablót Karlsruhéban

Vágólapra másolva!
Lelőttek két bankrablót péntek délután Karlsruhéban, állapotukról egyelőre nincs információ. A két rabló menekülés közben a tömegben lövöldözött, egy rendőrnőt is megsebesítettek.
Vágólapra másolva!

Lelőttek két bankrablót a németországi Karlsruhéban pénteken délután. A hatóságok közlése szerint a bankrablás miatt kora délután riasztották a rendőröket a Karlsruhe belvárosában lévő bankba. A két férfi a rendőröket látva megpróbált elmenkülni, a járdán több lövést adtak le, egy kivezényelt rendőrnőt a lábán sebesítettek meg.

A rendőrök viszonozták a tüzet, és a két bankrablót leterítették. A hatóságok állapotukról egyelőre semmit sem közöltek, mint ahogyan személyazonosságukról sem hoztak semmit nyilvánosságra.

Forrás: AFP

Egyes információk szerint az a két, úgynevezett "gentleman rabló" akadt horogra, aki az elmúlt tizenöt évben Karlsruhéban és környékén több mint húsz bankot rabolt ki. A hatóságok által régóta körözött két rabló azért kapta ezt a gúnynevet, mert az elmúlt évek bankrablásait "szokatlanul udvariasan" hajtották végre.

Szemtanúk szerint egyenesen csodával határos, hogy a péntek délutáni incidens során egyetlen járókelő sem sebesült meg, a lövöldözés ugyanis a péntek délutáni karácsonyi bevásárlási forgatagban, valóságos embertömegben történt.