Pert nyert a túlsúlya miatt elbocsátott indiai stewardess

Vágólapra másolva!
Egy kalkuttai bíróság pénteken arra utasította az Air India légitársaságot, hogy vegyen vissza egy utaskísérőt, akit azért bocsátottak el, mert túlsúlyos volt.
Vágólapra másolva!

Pert nyert az Air India légitársaság ellen egy a túlsúlya miatt elbocsátott stewardess. A most 44 éves nőt még 2001-ben küldték el a cégtől. A két bíróból álló tanács döntése szerint az Air Indiának vissza kell vennie a súlyfeleslege miatt elbocsátott Nipa Dhart, akit a földi személyzethez kell beosztaniuk.

A másodfokú bírósági döntés értelmében a légitársaságnak három hónapon belül ki kell fizetnie a nő 2001 óta elmaradt fizetését. Az ítélet pár nappal azután született, hogy az utaskísérő-hiánnyal küszködő légitársaság visszahívta dolgozni azt a tíz nőt, akiket tavaly bocsátottak el, mert túlsúlyosak voltak.

Dhart 2001-ben figyelmeztette a légitársaság, hogy 15 kilogrammal súlyosabb a cég által előírt értéknél. A nő ekkor felajánlotta, hogy a földi személyzet tagja lesz, de pár hónappal később kirúgták. Az utaskísérő pert indított az Air India ellen, de első fokon még ellene ítélt az ügyében döntő bíró.