Szerdán megbénulhat Görögország

Vágólapra másolva!
Folytatódik a sztrájkhullám Görögországban. Szerdán a légi és tömegközlekedésben dolgozók szüntetik be a munkát, de zárva tartanak az iskolák és a hivatalok is. Több európai országban is munkabeszüntetéseket terveznek szerdára.
Vágólapra másolva!

Szerdán ismét általános sztrájk lesz Görögországban. Megbénulhat az élet az országban, mivel a légi és tömegközlekedésben dolgozók beszüntetik a munkát, és zárva lesznek az iskolák, a hivatalok, és nem veszik fel a munkát a közszolgálatásban dolgozók sem.

Kedden újabb sztrájkhullám vette kezdetét Görögországban, háromórás munkabeszüntetést tartottak a közalkalmazottak és a magánszektor egyes ágazataiban dolgozók. A sztrájkolók a kormány megszorító intézkedései ellen tiltakoznak, elsősorban a várható bércsökkenést nehezményezik. A tervek szerint csütörtökön is folytatódnak a tiltakozó megmozdulások.

Több európai országban is sztrájkot, demonstrációt hirdettek a szakszervezetek szerdára a megszorító intézkedések ellen. Brüsszelben a tüntetők élő láncot vonnak az Európai Bizottságnak helyet adó üvegpalota köré. Az Európai Unió állam- és kormányfői csütörtökön és pénteken tartanak csúcstalálkozót Brüsszelben.