Elsüllyedt egy hajó az ausztrál partoknál, 27-en meghaltak

Vágólapra másolva!
Elsüllyedt egy illegális bevándorlókkal teli hajó hajnalban az Ausztráliához tartozó Karácsony-sziget partjainál. Az ausztrál hatóságok szerint legalább huszonheten életüket vesztették a balesetben, negyvenkét embert viszont sikerült kimenteni.
Vágólapra másolva!

Elsüllyedt egy menekültekkel teli hajó szerda reggel az Ausztráliához tartozó Karácsony-sziget partjainál. A bárka szikláknak csapódott, és darabokra tört. Az ausztrál parti őrség eddig 27 holttestet emelt ki a vízből, de egyelőre nem tudni, hogy hányan lehetnek még a háborgó tengerben, mivel az utasok számáról nincs pontos információ. Az ausztrál hatóságok szerint 30 menekült sérült meg, közülük három embert életveszélyes sérüléseik miatt kórházban ápolnak.

Forrás: EPA

A hajó utasai BBC szerint iráni és iraki illegális bevándorlók voltak. A rozoga hajó az után került bajba, hogy leállt a motorja, majd tehetetlenül sodródott a sziklák felé. Szemtanúk szerint szinte semmit sem tudtak tenni, amikor látták, hogy a heves hullámzás a szikláknak vágta a főként iráni és iraki menekültekkel érkező hajót.

Egy helyi boltos elmondta, hogy megpróbáltak gyorsan mentőmellényeket szerezni, és bedobálni a segítségért kiáltozó embereknek, de a szél visszasodorta azokat a partra.