Közlekedési káoszt okozott a havazás Ausztriában

Vágólapra másolva!
Megbénította a közlekedést a havazás és az erős szél Ausztriában ma reggel. Több autópályán is csak lépésben lehetett közlekedni. A Bécshez közeli schwechati repülőtér forgalmában azonban nem okozott fennakadásokat a kellemetlen téli időjárás.
Vágólapra másolva!

Gondokat okozott a közlekedésben a havazás és az erős szél Ausztria keleti és északi részén szerdán. A Bécs környéki sztrádák bevezető szakaszain, illetve a hegyeshalmi határátkelőhely felé tartó A4-es és az A22-es autópályákon is csak lépésben tudtak haladni a járművek reggel. Az A2-es sztrádán 25 km-es dugó alakult ki a kellemetlen időjárási viszonyok miatt. Felső-Ausztriában tükörjég borította az A8-as autópályát, és Alsó-Ausztriában is több koccanásos baleset történt. A schwechati repülőtér forgalma a havazás ellenére zavartalan volt.

Bécsben a hó mellett kisebb balesetek, tilosban parkoló autók is akadályozták a forgalmat és a tömegközlekedést egyaránt. A kórházakba rengeteg embert szállítottak be csonttöréssel.

November vége óta Bécsben félméternyi hó esett. Ekkora mennyiségű fehér csapadékra az év ezen szakaszában már 1995 óta nem volt példa.