Vágólapra másolva!
Többek között a szlovák-magyar vízibuszjárat elindulása szerepel a Magyarországról szóló érdekességek között a külföldi híroldalakon. Az egyik lap híréből kiderül az is, hogy Magyarországon van a lakosság számához viszonyítva messze a legtöbb biztonsági őr egész Európában.
Vágólapra másolva!

Bár az üzleti világ hírei - a nyugdíjügy, a jegybank függetlensége - többségben voltak a Magyarországról szóló külföldi hírek esetében szerdán, néhány, magyarokat érintő érdekesség is felbukkan a külföldi hírekben.

A kubai hírügynökség közleményben emlékezik meg a kubai-magyar diplomáciai kapcsolatok ötvenedik évfordulójáról. A diplomáciai kapcsolatot 1960-ban hivatalosan Ernesto Che Guevara egykori kubai ipari miniszter és az akkori magyar külügyminiszter, Sík Endre vették fel.

A Spectator című angol nyelvű szlovák oldal egy Szlovákia és Magyarország között induló vízibuszjáratról számol be. A Dunajbus nevű járat a szlovákiai Samorin, Rajka, Pozsony és az osztrák Hainburg között közlekedik majd, a cél a Duna mentén élő emberek közötti kapcsolatok erősítése. A projekt az EU Szlovákia-Magyarország 2007-2013 nevű programja keretében valósul meg - írja a portál.

Az Euobserver.com egy brüsszeli, biztonsági cégeket tömörítő szervezet által végzett vizsgálatot idéz. Ebből az derül ki, hogy Magyarország magasan vezet a biztonsági őrök arányát tekintve a vizsgált hét európai ország között. A cikk szerint Magyarországon 104,97 biztonsági őr jut tízezer lakosra, miközben a rendőrök száma csak 39,94. A második helyen - mögöttünk jóval lemaradva - Románia áll: ott tízezer lakosra 49,84 biztonsági őr jut, és 25,62 rendőr.

A sorban Írország, Lengyelország, Finnország követi őket. Miközben a Magyarországnál jóval nagyobb területű Németországban összesen 170 ezer biztonsági őr dolgozik, Magyarországon több mint 105 ezren vannak. A vizsgálat szerint a leginkább az egykori szocialista országok, azaz az új EU-tagállamok esetében magas a biztonsági őrök aránya.