Ellenőrzik az utasok táskáját a washingtoni metróban

Vágólapra másolva!
Szúrópróbaszerűen ellenőrzi az utasok táskáját a washingtoni metrórendőrség - írja a The Washington Post. Az utasok csomagjairól vegyszermintát vesznek, vagy keresőkutyákkal szagoltatják meg. Az elmúlt hónapokban többen is fenyegetőztek a metró felrobbantásával, ezért vezették be a szigorú ellenőrzéseket.  
Vágólapra másolva!

Szúrópróbaszerűen ellenőrzi a metró utasainak táskáit a rendőrség Washingtonban. A The Washington Post szerint a hatóságok azért vezették be a szigorú ellenőrzést, mert az elmúlt hónapokban többen is fenyegetőztek a metró felrobbantásával.

Az utasok táskáiról vegyszermintát vesznek, és keresőkutyákkal szagoltatják meg azokat. Azok, akik nem mutatják meg a csomgajaikat, nem utazhatnak a metróval.

Az FBI a múlt héten őrizetbe vett egy afgán származású férfit, aki a Facebookon azzal fenyegetőzött, hogy a csúcsforgalom idején csőbombákat fog felrobbantani a metróban.

Két hónappal ezelőtt egy pakisztáni férfit fogtak el, aki az általa az al-Kaida terroristáinak vélt amerikai titkos ügynököknek felajánlotta, hogy előkészít egy, a washingtoni földalatti vasút elleni támadást. Washington alatt öt metróvonal fut, ezek Virginába és Marylandbe is szállítanak utasokat. Idén eddig 217 millióan utaztak a washingtoni metrón.