Megúszta a sorozatos csalásokat a hirhedt francia stoppos

Vágólapra másolva!
Szívbe markoló történeteivel csalt ki pénzt, szállást és fuvart francia autósoktól egy idős stoppos, akiről kiderült, hogy csak hazugságokkal ámította segítőit. A férfi sosem fizette vissza a szánalomból neki adott pénzt, és egyéb ígéreteit sem váltotta be, mégis hiába perelték, a bíróság nem ítélte bűnösnek emiatt.
Vágólapra másolva!

Sorozatosan vert át francia autósokat egy idős stoppos, aki hol üzletembernek, hol tudósnak, hol nagypapának adta ki magát, hogy fuvart, szállást és pénzt szerezzen Franciaországban. A férfi ellen, akit csak úgy emlegetnek, mint "Max, a svájci stoppos", figyelmeztető honlapot is indítottak áldozatai, akik utólag döbbentek rá, hogy bedőltek a férfi furfangos történeteinek.

A csalót rengeteg autós vette fel Franciaország-szerte: a férfi az autósoknak mindig azt mondta, hogy ellopták a kocsiját, és ezért van szüksége fuvarra. Kifinomult történeteivel és kedvességével annyira elbűvölte a sofőröket, hogy sokan meghívták saját otthonukba, szállást, ételt, pénzt is adtak neki.

A férfi rendszerint megígérte, hogy viszonozza a vendégszeretetet és visszafizeti a pénzt, de csekk eddig egy autóshoz sem érkezett meg. A "stoppos Max" svájci Alpokban álló villája, amelyről vendéglátóinak mesélt, és ahova "hálából" meghívta őket, nem is létezik - írja a Telegraph.

A férfi ellen egyik áldozata nemrég pert is indított csalás vádjával. Max meg sem jelent a tárgyaláson, a francia bíróság mégis ártatlannak találta, mert az autósoktól kicsalt dolgokat sosem ő kérte. A férfi egyszerűen olyan megható és hihető történeteket mondott, hogy sosem kellett pénzt kérnie, segítői maguktól ajánlottak fel mindent.