Két római nagykövetségen is levélbomba robbant csütörtökön

Vágólapra másolva!
Róma svájci és chilei nagykövetségén is levélbomba robbant csütörtökön. A rendőrség szerint olasz anarchisták követték el a merényleteket.
Vágólapra másolva!

Levélbomba robbant Svájc és Chile római nagykövetségén csütörtökön - adta hírül az olasz sajtó. A követségek munkatársai megsérültek, amikor kinyitották a leveleket. A svájci kirendeltség egyik alkalmazottját súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A nap folyamán az ukrán követségen is találtak gyanús csomagot. A vizsgálatok szerint azonban ez nem tartalmazott robbanóanyagot. A rendőrség megkezdte az ügy kivizsgálását, valamint további levélbombák után kutatva átnéznek minden római külképviseletet. A nyomozók szerint a robbantásokat olasz anarchisták követték el, válaszul arra, hogy április 15-én Svájcban őrizetbe vették három társukat, akik a gyanú szerint az IBM egyik irodaháza ellen terveztek merényletet.

Franco Frattini olasz külügyminiszter súlyos fenyegtésnek minősítette a robbantásokat, és támogatásáról biztosította a chilei és a svájci követséget. A politikus elmondta, hogy korai még megállapítani, hogy kik követték el a bűncslekeményeket, továbbá mindekit a pánikkeltés elkerülésére szólított fel.