Vulgáris kifejezésre utaló nevet adott CIA a WikiLeaks-osztályának

Vágólapra másolva!
WTF - ez a rövidítése annak a munkacsoportnak, amelyet az amerikai hírszerzés állított fel a WikiLeaks-ügyek kezelésére. A rövidítés egyben az internetes közösségek által használt vulgáris eszköz a meghökkenés kifejezésére.
Vágólapra másolva!

Az angolul társalgó internetes közösségekben gyakran használt vulgáris kifejezésre utaló nevet adott az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) az új osztályának, amely feladata a kiszivárogtató oldal, a WikiLeaks-ügyek kezelése lesz - írta a Washington Post.

Az új osztály neve angolul a WikiLeaks Task Force (WikiLeaks Munkacsoport), amely rövidítése (WTF) egy az internetes szlengben gyakran használt eszköz a meghökkenés vulgáris kifejezésére.

A Washington Post azt írta, hogy "talán érthető a pimaszság egy olyan szervezettől, amelyet viszonylag kis mértékben érintett a WikiLeaks-botrány". A kiszivárogató oldal kevés olyan dokumentumot töltött fel a lap szerint, amely az ügynökséget vagy munkatársait érintette.

Az új munkacsoport a kiszivárogtatás közvetlen hatásait méri fel, például az egyik első feladata annak megállapítása, hogy sérülhetett-e a CIA képessége informátorok beszervezésére azzal, hogy csökkent a kormány titoktartási képességébe vetett bizalom.

Tavaly egy amerikai turisztikai hivatal jött rá arra, hogy nevének rövidítése félreértésre adhat okot. A wisconsini turisztikai hivatal, angolul Wisconsin Turism Federation nevét Turism Federation of Wisconsinra változtatta.