Terrorfenyegetés miatt riadót rendeltek el Mumbaiban

Vágólapra másolva!
Riadókészültségbe helyezték pénteken az indiai Mumbai rendőrségét a város elleni terrorfenyegetés miatt. A hatóságok szerint a városban van a 2008-as terrortámadásokat végrehajtó iszlamista szervezet négy tagja.
Vágólapra másolva!

Az indiai hatóságok riadókészültséget rendeltek el Mumbaiban, mert információik szerint a városban tartózkodik a 2008-as terrortámadásokat végrehajtó iszlamista szervezet négy tagja, akik újabb terrorakcióra készülnek az ünnepek alatt külföldi célpontok ellen.

Az indiai hatóságok gépfegyveres rendőröket vezényeltek a Mumbaiban található külföldi konzulátusokhoz, és más, célpontnak tekintett épületekhez. A 2008-as mumbai terrortámadás egyik fő célpontjának számító Taj Mahal Hotelhez vezető utakat kordonokkal zárták le, és felállítottak egy különleges rendőri csoportot, az állítólag támadásra készülő négy férfi "semlegesítésére".

A mumbai rendőrség bejelentése szerint a Laskar-e-Tajba nevű, pakisztáni központú szervezet négy fegyverese "surrant be" a városba, hogy támadásokat hajtsanak végre. A hatóságok szerint a karácsonyi vagy az újévi ünnepségek alatt akarnak merényleteket elkövetni. Mumbai rendőrfőkapitánya közölte: "nagyon komolyan veszik a fenyegetést".