Az iraki rendőrfőnök nem élte túl a második támadást

Vágólapra másolva!
Öngyilkos merénylők támadtak szerdán az észak-iraki Moszulban egy rendőrségi zászlóaljra, és megölték annak parancsnokát. A BBC írása szerint a parancsnok korábban már túlélt egy ellene irányuló merényletet.
Vágólapra másolva!

Öngyilkos merénylők támadtak egy moszuli rendőrőrsre szerdán. A támadók robbanómellényt viseltek, amelyet akkor hoztak működésbe, amikor behatoltak a parancsnok, Shamil Ahmed Oglaq szobájába. A harmadik öngyilkos merénylőt a rendőrök még az előtt lelőtték, hogy bejutott volna az épületbe.

Az iraki fővárostól, Bagdadtól 390 kilométerre északra fekvő Moszult tekintik az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet helyi csoportja utolsó városi fellegvárának. Rendőrségi közlés szerint a parancsnok ismert volt arról, hogy aktívan részt vett az al-Kaida-tagok elleni fellépésben, ezért válhatott célponttá. A BBC híre szerint tavaly már túlélt egy ellene irányuló merényletet.

Noha idén csökkent az erőszakos esetek száma Irakban, a bombatámadások továbbra is gyakoriak. Hétfőn két öngyilkos merénylő legkevesebb tizennégy embert ölt meg Ramadiban.