Bűnösnek találták a volt izraeli elnököt nemi erőszak vádjában

Vágólapra másolva!
Nemi erőszak és szexuális zaklatás bűntettében bűnösnek találták Mose Kacav volt izraeli elnököt. Kacav tagadta bűnösségét a tel-avivi bíróságon. Az épület előtt női jogi aktivisták tüntettek.
Vágólapra másolva!

Bűnösnek találta a tel-avivi bíróság a volt izraeli elnököt. Mose Kacav ellen nemi erőszak és szexuális zaklatás vádjával indult eljárás, ezért 2007-ben lemondott elnöki tisztségéről. A volt elnök legalább négy év börtönre számíthat, de várhatóan fellebbez az izraeli legfelsőbb bíróságon.

Kacavot azzal vádolták, hogy megerőszakolta egyik munkatársnőjét, három másikat pedig szexuálisan zaklatott, amikor idegenforgalmi miniszter, majd államfő volt. Kacav, aki hét évig volt hivatalban, tagadta a vádakat. 2008-ban vádalkut ajánlottak neki, de visszautasította, mert nem akarta felvállalni a szexuális zaklatáson kívüli vádakat.

A vádirat szerint a szexuális zaklatás 1998-ra nyúlik vissza, a sértett akkor a turisztikai minisztériumban dolgozott, akkor zaklatta őt először Kacav, majd később egy jeruzsálemi hotelben is sor került erre. A további vádak szerint Kacav az elnöksége alatt, 2003 és 2005 között két másik nőt is zaklatott.