Ausztráliában 200 ezren küzdenek az árral

Vágólapra másolva!
Már csaknem 4 ezer embert kellett kiköltöztetni az Ausztrália keleti részét sújtó áradások miatt, de mintegy 200 ezer embert érint az árvíz, két várost evakuáltak, de több települést is elzárt a víz.
Vágólapra másolva!

Ausztrália keleti részén már nagyobb terület van víz alatt mint Franciaország és Németország együttvéve, az áradás mintegy 200 ezer embert érint - számol be a BBC. Queensland államban házak és üzletek ezreit öntette el az áradat, Theodore és Condamine városát teljesen kiürítették, a helyieket a hadsereg helikoptereivel menekítették ki, szinte tenger öleli körbe a házakat. 22 települést teljesen elzárt a víz.

Már csaknem 4 ezer embert költöztettek ki az otthonából, a hatóságok 17 központot állítottak fel a kitelepítetteknek, ezekben csaknem ezer embert helyeztek el, de több ezren rokonokhoz vagy barátokhoz költöztek. A térségbe utazott Julia Gillard miniszterelnök is, aki dicséretesesnek tartja a bajba jutottak rugalmasságát, és közösségi szellemét. A meteorológusok szerint pénteken már nem várható újabb eső, de a térségben még nem vonult le az árhullám.