Slota: Magyarveszély fenyegeti Szlovákiát

Vágólapra másolva!
A szlovák állam létét veszélyeztetik a kisebbségi magyarok - állította év végi nyilatkozatában Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke. Slota szerint, ha a szlovák parlament jóváhagyja a kisebbségi nyelvek használatának 10 százalékos küszöbét a jelenlegi 20 százalék helyett, Dél-Szlovákiában felszámolnak mindent, ami szlovák.
Vágólapra másolva!

"Szlovák hazánk szuverenitása és államisága veszélyben van" - jelentette ki pénteki sajtóértekezletén Ján Slota, az ellenzéki Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke.

"A kormánypártok tétlenül nézik a Szlovák Köztársaság területén működő magyar politikai tömörülések és a Magyar Köztársaság politikusainak együttműködését, miközben szinte észrevétlenül megteremtődnek a törvényes feltételei annak, hogy megalakulhasson Dél-Szlovákia politikai autonómiája. Sőt, óriási sajnálattal kell megállapítanom, a politikai autonómia már létezik is" - mondta Slota.

Az SNS elnöke szerint, ha a parlament jóváhagyja a kisebbségi nyelvek használatának 10 százalékos küszöbét a jelenlegi 20 százalék helyett, az a veszély fenyeget, hogy "Szlovákia déli területein felszámolnak mindent, ami szlovák".