15 nap börtönt kapott Borisz Nyemcov volt orosz miniszterelnök-helyettes

Vágólapra másolva!
15 napra börtönbe kell vonulnia Borisz Nyemcov volt orosz miniszterelnök-helyettesnek. A politikus részt vett egy ellenzéki tüntetésen, amelyen a vád szerint megzavarta a közrendet. Moszkvában és Szentpéterváron több százan vonultak az utcára. A rendőrség 150 embert vett őrizetbe.
Vágólapra másolva!

15 napot kell börtönben töltenie Borisz Nyemcovnak. A volt orosz miniszterelnök-helyettes a vád szerint megzavarta a közrendet egy moszkvai, ellenzéki felvonuláson, december 31-én.

Az orosz fővárosban a csaknem 300 fős tömeg Mihail Hodorkovszkijt éltette, miközben szabadságjogokat követelt. A résztvevőknek volt engedélyük a felvonuláshoz. A rendőrség csupán akkor avatkozott be, amikor a tünettők megpróbálták áttörni a kordont, hogy közelebb kerülhessenek a Kremlhez. A néhai Borisz Jelcin elnök volt tanácsadója mellett elzárást kapott Olga Szorina, a Szolidaritás nevű ellenzéki csoport szóvivője is.

A liberálisok tüntetésével egy időben próbáltak felvonulni a Nemzeti Bolsevik Párt nevű újfasiszta tömörülés tagjai is. Erre azonban nem kaptak engedélyt. Emiatt vezetőjük, Eduard Limonov író szintén 15 nap börtönt kapott.

A rendőrség a moszkvai és a szentpétervári tüntetéseken mintegy 150 embert vett őrizetbe.